Hey, I know you!


Premijera pjesme i videa „Johnny I Hardly Knew Ya“

 

We had guns and drums and drums and guns, Hurroo Hurroo…
We had guns and drums and drums and guns, Hurroo Hurroo…

 

Tradicionalna je postala subverzivna; nacionalna je postala univerzalna; od Doktora Strangelovea do Dropkick Murphysa. Jedna od najsnažnijih proturatnih irskih pjesma toliko se udomaćila u naše uho da je prevladala sve nacionalističke kategorije i postala opći apel na savjest i zaustavljanje groteskno –  stravičnih prizora koje gotovo svakodnevno viđamo na malim ekranima.

No, načnimo ipak nešto svjetliju temu. U prošlom smo vam postu bacili bubu u uho pa je vrijeme da vam otkrijemo o čemu se radi i tko su ti misteriozni ljudi koji su nam se pridružili u kreativnom kaosu, ovaj, stvaranju.

S puno (stvarno puuuuuuuno) uloženog truda, s naše, a i s njegove strane, jedan dio “Johnnyja” smo snimili u ljubljanskom odsjeku SAE Instituta uz pomoć prijatelja Nikole Grozdeka. Putovanje do srca vele nam Slovenije proteklo je generalno bez poteškoća; najteži dio bio je jezik, valuta i odabrati kaj sve hoćemo u kebab. Ostatak pjesme smo snimili i zglancali doma pod vodstvom maestra Filipa Horvata. Koji je z Svete Marije. Koji svira violinu. V našem bendu.

Drugi dio posla odradile su i više no uspješno, Lea Ahmetović i Ivana Geček, studentice Akademije primijenjene umjetnosti u Rijeci. U kombinaciji “stop-motion” animacije i kolaža prigodno su popratile stihove. Moramo vam priznati da niste prva publika koja je vidjela video. Naime, ovaj je rad sudjelovao na Medijskoj izložbi studenata Akademije primijenjene umjetnosti Sveučilišta u Rijeci pod nazivom „Svjetla u tami“. Hm, nekako mi se čini da ćete u budućnosti češće slušati o ovim djevojkama na našim stranicama.

Red nam je stoga svim našim suradnicima od srca zahvaliti na uloženom trudu, znoju, vremenu, stresu… No možda je ipak bolje ovaj audiovizualni uradak gledati kao produkt ljubavi prema umjetnosti! Na kraju nam još preostaje pozvati vas da bacite oko il’ dva na naš, vaš, njihov glazbeno-likovni bućkuriš i da nam javite dojmove!

Sláinte!

Vaš CDS