Srpanj!


Upreglo sunce ovog ljeta jače nego ikad, a upregnuli smo i mi svoje snage u posljednjim pripremama uoči prvih pravih nastupa na pozornici. Nakon uličnog nastupa u centru Zagreba, sviranja u parku i na paviljonu grada Koprivnice te nastupa na privatnim druženjima uslijedio je i prvi pravi javni nastup na pozornici. U petak (31.07.2015.) smo trebali nastupiti u Čakovcu na glavnom trgu kao predgrupa Gibonniju i Stefanovskom, no zbog nekih tehničkih propusta organizatora, taj je nastup nažalost otkazan. No, već sljedećeg dana dočekao nas je Ludbreg i njegov  Idemo otok” festival, deseti po redu. Srdačni domaćini, na čelu s Tomicom i Denisom fino su nas ugostili, a mi smo im se odužili veselim nastupom koji je rasplesao cijeli otok. Sve je prošlo u prijateljskoj atmosferi uz druženje i dobru zafrkanciju. Snimka s isječcima nastupa govori sve pa nećemo trošiti previše riječi. Ukratko, bilo je odlično, veselo, nabijeno pozitivnom energijom.

Ostale fotografije pogledajte u našog galeriji.

U međuvremenu smo kod majstora iz Koprivnice restaurirali stari, oronuli Ivanov bajz koji sada zvuči bolje nego ikad. Imali smo i mali problem s Filipovom violinom, no to smo brzo sredili. Riješen je problem prekomjernih pucanja žica na mandolini, a jedino još imamo nekih problema sa harmonikom s koje su počele otpadati tipke. Nadamo se da će jednog dana i to biti sređeno, kad nam financijski uslovi to dozvole.

bojz-popravak

 Restauracija – majstor Antun Tilošanec

Planirali smo svirati po moru ovog ljeta međutim taj nam je plan na kraju propao, no već sljedeće godine vjerujemo da ćemo uspjeti realizirati tu ideju. Set lista od dvadeset pjesama trenutno se glanca, a cilj nam je do sljedećeg  St. Patrick’s Day-a napraviti puni repertoar od barem 35 pjesama za samostalne koncerte. Dobili smo i zanimljivu “ponudu” snimanja jedne međimurske pjesme u irskom štihu u prijateljskoj suradnji sa Ljubomirom Ciglarom. Čim završimo s pripremama za naredne nastupe, krećemo u taj pothvat. Čeka nas i još snimanje promo videa za Molly Malone što će do kraja ljeta nadamo se, biti realizirano. Uz to, naš violinist Filip Horvat konačno je postao ponosni vlasnik FER-ove diplome pa je taj dio života za njega konačno gotov. Nastavio je na pedagoškoj izobrazbi pa ćemo uskoro u bendu uz Ivana-Gorana imati još jednog profesora! S vremenom se možda taj omjer i poveća, pošto imamo 3 brucoša u bendu. Viktor je u Čakovcu, Ivan u Varaždinu a Sanja u Zagrebu a i David je iz Zagreba prešao u Varaždin što će mu olakšati dolazak na probe. Nek im je sretno i uspješno školovanje!


Sad uzimamo mali predah, zatim nas čeka nastup na jednoj privatnoj proslavi i ako sve prođe u najboljem redu, spremamo opet nešto veselo krajem kolovoza.. no otom-potom.

Toliko za sada, pratite nas i dalje, budite dobri, zdravi i veseli. Uživajte!